Íme pár könnyen elkészíthető recept nyúlhúsból
Nyúlpörkölt:
Hozzávalók: kb. 70-80 dkg csontos nyúlhús (bordás rész, első comb, nyakrész), 3-4 nagy fej hagyma, só, bors, pirospaprika, 1-2 evőkanálnyi paradicsompüré, 1-2 babérlevél, pici olaj (nyáron jöhet bele egy paprika, 1-2 paradicsom).
Elkészítése: A nyúlhúst feldaraboljuk, hártyáitól megtisztítjuk. A kockára vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és még 15-20 percet pároljuk. Amikor a vizet elfőtte, hozzáadjuk a feldarabolt nyúlhúst és időnként kevés vizet töltve alája puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd az utolsó negyedórában a paradicsompürét is. Kifőtt csigatésztával tálaljuk és kovászos uborkát adunk melléje.
Nyuszi sült:
Hozzávalók: 1 egész nyúl, só, bors, sülthús fűszerkeverék, kevés olaj.
Elkészítés: A megtisztított, konyhakész nyúlat befűszerezzük, majd hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a húst tepsibe tesszük, kevés olajat öntünk rá, majd alufóliával letakarjuk. Addig sütjük fólia alatt, még hús puha nem lesz, majd fólia nélkül aranybarnára pirítjuk.
Köretként: Nagyobb hasábokra vágot burgonyát sós vízben megfőzünk, majd mikor a nyúlhúsról levesszük a fóliát, a burgonyát a tepsibe öntjük, beleforgatjuk a nyúl alatt lévő olaajba, és addig sütjük a nyúllal, még a nyúl aranybarna nem lesz.